Ikonopis kao deo života

Ikonopis je za mene vreme provedeno sa sobom, sa svojom dušom, u društvu sveca koji tako nežno miluje četkicom platno.. Ikonopis isceljuje dušu.

Prva ikona koju sam radila je ikona Presvete Bogorodice “Umiljavanje zlih srca”, oslikana jajčanom temperom na platnu. Nastala je kao poklon mojoj mami.. te ima posebnu, najposebniju vrednost..

 

Od tada su, platno, četkica i boje moji svakodnevni družbenici, a svaki trenutak druženja sa svecima ima svoju čar i priča je za  sebe.. 

 

Ikone ispisujem jajčanom temperom na platnu i na lipovoj dasci i zlatu od 24 k. 

 

Posebnu zahvalnost dugujem mojoj predivnoj nastavnici ikonopisa. Ne samo da mi tako vešto i nesebično prenosi svoja znanja, već me i vrlo fokusirano drži u okviru vizantijskog stila pisanja ikona, koji je zastupljen u Pravoslavlju. 

Daske na kojima ikonopišem kvalitetno su obrađene i pripremljene za kako oslikavanje, tako i pozlaćivanje, veštom rukom jednog od najboljih majstora.

 

Potom ih i sama detaljno pripremam za dalji proces, a za slikanje koristim najkvalitetnije pigmente za ikonopis, nemačke fabrike Kremer. Oslikani deo ikone i zlato pažljivo zaštićujem kako bi se zadržao sjaj i što je najvažnije, postojanost i kvalitet kako boja tako i samog zlata.

 

Ovakvim pristupom i procesom, ikona je u potpunosti spremna da putuje kroz generacije i generacije jedne porodice. Za me je to trenutno najlepši i najoriginalniji poklon za rođendan, veridbu pa čak može biti i svadbeni poklon. 

Dostupne su u raznim dimenzijama. 

Jajčana tempera na dasci, zlato 24k

Jajčana tempera na platnu

Ukoliko želiš da lepa, ručno rađena ikona, protkana molitvom, krasi istočni zid tvog doma,

možeš me kontaktirati za dogovor. 
Moja adresa je:

 

sanela_milosevic@yahoo.com
IG logo

lela_artpeace

Vidimo se na instagramu 🙂

EnglishСрпски језик